Påstanden om: «97 % enighet blant vitenskapsmenn om at CO2 er årsaken til den globale oppvarming» er grundig tilbakevist.

En rekke kommentatorer til IPCCs konklusjoner om at menneskeskapt CO2 er den eneste årsaken til global oppvarming, har påstått at det er «97 % enighet blant vitenskapsmenn om dette». Disse referer seg til en forskningsrapport (John Cook et al.) som konkluderer med dette. En ny studie viser at man kan ikke trekke en slik konklusjon av de underliggende data i denne forskningsrapporten.

 

Forfatteren av studien, Andrew Montford sier om Cooks rapport: «Det har nå blitt bevist utover enhver tvil at påstanden om en 97 % konsensus om klimaendring er på det beste misvisende, og kanskje gjort grovt og bevisst. Det er på høy tid politikerne stopper å sitere denne forferdelige rapporten.»

 

Andrew Montford er forfatter av boken: "The Hockey Stick Illusion: Climategate and the Corruption of Science" (2010). Han har skrevet flere rapporter om klimaendringer, og har også en egen blogg om emnet.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer